İSTANBUL / ÇEKMEKÖY - FATMA TALİP KAHRAMAN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Ekm

14.10.2023 tarihinde "Tarihi Camilerde Sabah Namazı Buluşmaları"  kapsamındaki ilk ziyaretimizi Eyüp Sultan Camii'ne gerçekleştirdik.

Etkinliğimize Gevher Nesibe Kaya, Safye Coşkun, Ayşe Akbalcı Karagöz, Züleyha Er hocalarımızın rehberliğinde 12. sınıf öğrencilerimizdeb 25 öğrencinin katılımıyla sabah namazının kılınmasıyla başlandı. Ardından cami bahçesinde çay-çorba-simit kahvaltısı yapıldı.

Akabinde öğrencilerimizle Eyüp Sultan Hazretlerini ziyaret, teleferikle Pierre Loti'ye  çıkış, Eyüp kabristanı ziyareti (Necip Fazıl Kısakürek,Mareşal Fevzi Çakmak,Şule Yüksel Şenler,Kaşgari Tekkesi...) ile gezimiz sonlandırıldı.

Tabii alışveriş mekanları da unutulmadı:)

Ekm

VAKTİ KUŞANMAK

Kuran'ın İmandan Sonraki İlk Çağrısı: NAMAZ

Okulumuzda bu sene NAMAZ İBADETİNİN insanı kötülükten alıkoyan, sosyalleşmesine katkı sağlayan ve vakit bilinci kazandıran yönlerini fark etmek başta olmak üzere, ibadet şuurunu arttırmayı kendimize bir vazife bilerek meslek zümresi hocalarımız başta olmak uzere  ve tüm öğretmenlerimizin katkısıyla;

Öğrencilerimizle ÖĞLE namazını ve CUMA namazlarını  okulumuz uygulama mescidinde kılmaya başladık.

Geçen sene mescidimizi hayırsever velimiz ve sizlerin desteğiyle alttan ısıtmalı sisteme geçirmiş ve cuma namazı için de erkek ve bayanlar için ayrı bölümler oluşturacak şekilde hazırlamıştık. İnşallah önümüzdeki haftadan itibaren velilerimizden gelmek isteyenler olursa bizlerle birlikte cuma namazı kılabilecektir.

Eyl

ANADOLU MEKTEBİ

OKUMA ETKİNLİĞİMİZ BAŞLIYOR

Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, Türk kültür ve medeniyetinin gelişmesine katkı sunmuş yazarların tüm eserlerinin ve yazar hakkında yazılmış seçkin eserlerin okumasını, okunan her eser hakkında değerlendirme yazısı yazılmasını, eserlerin en az yarısı okunduktan sonra bir konu seçilmesini, seçilen konuda bir konuşma metni hazırlanmasını, düzenlenen panel programlarında hazırlanan metnin sunulmasını amaçlayan ANADOLU MEKTEBİ okuma etkinliğimiz Edebiyat Zümremiz koordinatörlüğünde 9 ve 10. Sınıflarımızda başlıyor.

Etkinliğe gönüllülük esası ile katılan öğrencilerimizden;

9. sınıflar Mustafa KUTLU  10. Sınıflarımız ise Cengiz AYTMATOV ‘un kitaplarını okuyacaklar.

9. sınıflardan 20 ve 10. Sınıflardan 16 öğrenci ile yürüteceğimiz projemizde öğrencilerimiz;

nitelikli bir okumalar yapacak,

yazı ile kendini ifade becerisi edinecek ve

kendilerini sosyal ve kültürel yönden geliştirecek.

Anadolu Mektebi Yazar okumaları, gönüllülük ile başlayan ve devam eden, nicelikten çok niteliğe önem veren, sivil bir okuma faaliyetidir.

Tarihimizden aldığımız güç ve sorumluluk duygusuyla Türk kültür ve medeniyetine özellikle son yüzyılda ciddi katkılar sunan yazarlarımız ışığında, kendini, ait olduğu milleti ve değerler dünyasını tanıyan, emek ve insan merkezli bir hayat anlayışı ile milli ve evrensel bir sorumluluk ruhuna sahip, erdemli, ilkeli, araştıran-sorgulayan, kendisine ve ülkesine aydınlık bir gelecek hazırlamaya çalışan, çok yönlü, yüksek vasıflı ve donanımlı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmaktır.

Anadolu Mektebi yazar okumaları; düşünce, sanat ve kültür hayatımızda büyük etkileri ve katkıları olan yazarlarımızın

eserlerinin ve hakkında yazılanların okunması,

değerlendirilmesi,

yorumlanması temeline dayalı,

okuma sonuçlarının yazı ve konuşma ile ifade edilmesi,

panel ve açık oturumlarla topluma aktarılması şeklinde devam eden ve

okuyucuların; düşünce, kültür ve sanat yolculuklarına kendi başlarına devam edebilecekleri derinlikli bir bilinç ve evrensel bir ufuk kazandırmayı hedeflemektedir.

Eyl

Anadolu yakası ilk yardım eğitim merkezi sağlık sağlık eğitimcileri okulumuz 10 ve 11. sınıflarına İLK YARDIM EĞİTİM SEMİNERİ düzenledi.

Öğrencilerimiz ilk yardımla kendilerini daha güvende hissedecek farkındalık eğitimini hocamız Aynur sağ ikizer tarafından aldılar...

Haz

I read ı understand ı tell e twining projemiz çocuklara okuma alışkanlığı kazındırırken okuduğunu anşama ve anlatma becerilerinide geliştirmeyi amaçlıyor

Şbt

Bilişim öğretmeni Yeşim Deregözü Güvenli MOBİL internet ve Cep Telefonlarında kişisel verilerin korunması ile ilgili  okulumuz öğretmenlerine yönelik öğrencilere seminer verdi.

Seminer çalışmasında Türkiye'de yetişkinlerin özellikle mobil internet üzerinden yaşadıkları güvenlik sorunları ve kişisel verilerin istenmeyen kişilerin eline geçmesi konusu işlendi. Mobil internetin hem öğretmenler hem de öğrencilerimiz açısından nasıl daha sağlıklı ve güvenilir kullanacağı konusunda uygulamalı eğitimler yapıldı.

Kas

Bilişim öğretmeni Yeşim Deregözü Güvenli internet ve kişisel verilerin korunması ile ilgili Ekim ayı boyunca okulumuz öğrencilerine yönelik öğrencilere etkili iletişim seminerleri verdi. Kasım ayında ise okulumuz öğretmenleri güvenli internet ve kişisel verilerin korunması konusunda bir sunumla bilgilendirildi.

Şbt

Mrt

Okulumuz öğretmenlerine yönelik Fatih Projesi kapsamında EBA ve GÜVENLİ İNTERNET kullanımıyla ilgili seminer verilmiştir.